Go Back

Riešutų sviesto sausainiai

Labai paprasti ir lengvai bei greitai pagaminami sausainiai, kurie puikiai tiks prie arbatos ar kavos, užsinorėjus ko nors skaniai saldaus.
Tipas Saldūs
Porcijos 10 sausainių

Ingredientai
  

  • 100 g. žemės riešutų sviesto be cukraus (kreminio)
  • 70 g. cukraus
  • 60 g. sviesto
  • 2 šaukštai augalinio pieno (gali būti ir gyvūninis pienas)
  • 100 g. kvietinių miltų
  • 1/4 šaukštelio maistinės sodos
  • 1/8 šaukštelio druskos

Instrukcijos
 

  • Įkaitinti orkaitę iki 180 °C. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Kambario temperatūros sviestą sutrinti su cukrumi gumine mentele ar plaktuvu. Įmaišyti riešutų sviestą, pieną, kol taps vientisa mase.
  • Atskirame inde sumaišyti miltus, sodą ir druską.
  • Sausus ingredientus sudėti į drėgnus, maišant, kol susidarys tešla. Jei tešla per sausa, galima įpilti šiek tiek daugiau augalinio pieno. O jeigu tešla vis vien šiek tiek trapi - galima ją palaikyti šaldytuve apie 30 min.
  • Iš tešlos paruošti maždaug šaukšto dydžio rutuliukus, dėti ant kepimo skardos ir šiek tiek įspausti, kad būtų plokštesni. Palikti 2-3 cm. tarpus tarp sausainių.
  • Kiekvieną sausainį švelniai suploti šakute, kad ant viršaus susidarytų kryžiaus formos raštas.
  • Kepti įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių arba kol kraštai lengvai apskrus.
  • Iškepus leisti kelias minutes atvėsti ant kepimo skardos ir tada perkelti į kitą indą ar ant grotelių, kad pilnai atvėstų.