Pina Colada ledai iš trijų ingredientų
Vienas iš populiarių variantų veganiškiems ledams yra vadinamieji bananų „nice-cream“, kuomet iki vientisos masės sumaltas šaldytas bananas jau primena ledų skonį. Šį kartą siūlau tokius ledus pagardinti dar ir ananasu bei kokosų pienu!
- 320 g. šviežio ananaso (arba iškart šaldyto)
- 1 vidutinio dydžio gerai sunokusio banano
- 120 ml. kokosų pieno kietosios dalies (kremo nuo kokosų pieno skardinės viršaus)
- šiek tiek kokoso drožlių (nebūtina)
Ananasą supjaustyti kubeliais, bananą griežinėliais ir iš anksto užšaldyti šaldymo kameroje. Palaikyti šaldiklyje bent kelias valandas ar dar geriau - per naktį.
Šaldytus bananą bei ananasą ir kokosų pieną sudėti į indą, kuriame malsite ledus. Tam reikėtų rankinio trintuvo arba maisto procesoriaus.
Sumalti visus ingredientus iki vientisos masės. Ledus galima valgyti iškart arba palaikyti šaldiklyje 20-30 minučių, kad labiau sukietėtų. Laikant šaldiklyje ilgiau (pavyzdžiui, per naktį), išėmus palaikyti 20-30 minučių kambario temperatūroje, kad šiek tiek suminkštėtų.
Ant viršaus dar galima užbarstyti kokoso drožlių.