Vienas iš populiarių variantų veganiškiems ledams yra vadinamieji bananų „nice-cream“, kuomet iki vientisos masės sumaltas šaldytas bananas jau primena ledų skonį. Šį kartą siūlau tokius ledus pagardinti dar ir ananasu bei kokosų pienu!
120ml.kokosų pieno kietosios dalies(kremo nuo kokosų pieno skardinės viršaus)
šiek tiek kokoso drožlių (nebūtina)
Instrukcijos
Ananasą supjaustyti kubeliais, bananą griežinėliais ir iš anksto užšaldyti šaldymo kameroje. Palaikyti šaldiklyje bent kelias valandas ar dar geriau - per naktį.
Šaldytus bananą bei ananasą ir kokosų pieną sudėti į indą, kuriame malsite ledus. Tam reikėtų rankinio trintuvo arba maisto procesoriaus.
Sumalti visus ingredientus iki vientisos masės. Ledus galima valgyti iškart arba palaikyti šaldiklyje 20-30 minučių, kad labiau sukietėtų. Laikant šaldiklyje ilgiau (pavyzdžiui, per naktį), išėmus palaikyti 20-30 minučių kambario temperatūroje, kad šiek tiek suminkštėtų.