Go Back

Orkaitėje keptos kriaušės

Keptos kriaušės - daugelio dar neatrastas desertas. Jų skonis primena visai ne keptus vaisius, o saldų pyragą!
Tipas Saldūs

Ingredientai
  

  • 3 sunokę kriaušės
  • 1 šaukštas klevų sirupo (ar kito sirupo)
  • 1 šaukštas rudojo cukraus
  • 1/4 šaukštelio cinamono
  • 1/4 šaukštelio malto muskato
  • 1/4 šaukštelio malto imbiero
  • 30-40 g. graikinių riešutų puselių

Instrukcijos
 

  • Įkaitinti orkaitę iki 180 C laipsnių.
  • Kriaušes perpjauti pusiau išilgai ir pašalinti sėklas (lupti nereikia).
  • Jas sudėti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Galima nupjauti labai mažą dalį kriaušių apačios, kad stovėtų lygiai.
  • Kriaušes apšlakstyti arba aptepti pasirinktu sirupu.
  • Cukrų sumaišyti su prieskoniais ir apibarstyti kriaušes.
  • Į vietas, iš kur pašalinote sėklas įdėti po šiek tiek graikinių riešutų (juos galima ir susmulkinti, tačiau visiškai tinka ir nesmulkinti).
  • Kepti apie 25 min. arba kol įbedus dantų krapštuką, kriaušės bus pilnai minkštos.