Go Back

Obuolių pyragas „Gâteau Invisible“ arba prancūziškas nematomas obuolių pyragas

Receptas sunaudoja daug obuolių ir turi mažai tešlos, o skoniu primena kanelę arba creme brulee - tokį tikrai norisi kartoti ir kartoti!
Paruošimo laikas 20 minutes
Gaminimo laikas 1 val.
Tipas Saldūs
Porcijos 8

Ingredientai
  

  • šiek tiek sviesto ar aliejaus kepimo skardai ištepti
  • 120 g. kvietinių miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 40 g. tahini pastos (sumaišytos su žiupsniu druskos)
  • 30 g. sviesto
  • 80 ml. avižų pieno (naudotas saldintas)
  • 3 kiaušiniai
  • 100 g. cukraus
  • 800 g. obuolių (sverti dar nenulupti)

Instrukcijos
 

  • Orkaitę įkaitinti iki 180 °C.
  • Kepimo skardos kraštus ištepti sviestu ar aliejumi, per vidurį įtiesti apkarpytą kepimo popierių, kad šonuose jis išlįstų ir būtų patogu juo iškelti pyragą. Išteptus riebalais kraštus apibarstyti miltais.
  • Sumaišyti miltus, kepimo miltelius.
  • Atskirai sumaišyti tahini ir tirpdytą sviestą – galima mentele, kad geriau išsimaišytų. Tada po truputį įmaišyti ir pieną.
  • Kitame inde išplakti kiaušinius. Supilti cukrų, pieno mišinį ir išmaišyti. Tada sudėti miltus ir gerai išmaišyti.
  • Obuolius nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti 2-3 mm. storio juostelėmis. Juos atsargiai, kad nesutrupėtų, įmaišyti į tešlą.
  • Obuolius su tešla išdėlioti kepimo skardoje sluoksniais, kad visi gražiai gulėtų vienas ant kito, todėl tešlos nesuverskite, bet rankomis ar šaukštu obuolius išdėliokite į eiles, visus ta pačia kryptimi. Likusią tešlą supilti ant viršaus. Išdėliojus obuolius šiek tiek įspausti arba visą skardą patrankyti į stalą, kad tešla subėgtų į tarpus.
  • Kepti apie 60 min. Iškepus palikti atvėsti ir tik po kurio laiko su kepimo popieriumi iškelti iš skardos. Palikti atvėsti visiškai ar palaikyti šaldytuve – šaltas pyragas pjaustysis daug geriau.