Go Back

Moliūgo pyragas su graikiniais riešutais

Minkštas, drėgnas ir vos vos traškus dėl graikinių riešutų - būtent toks pyragas laukia išbandžius šį receptą. Recepte naudota ~12x22 cm. pločio ir 6 cm. gylio skarda.
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 50 minutes
Tipas Saldūs
Porcijos 1 pyragas (8 porcijos)

Ingredientai
  

  • 220 g. kvietinių miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis maistinės sodos
  • 1,5 šaukštelio cinamono
  • 1 šaukštelis malto imbiero
  • 0,5 šaukštelio malto muskato
  • 0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • 100 g. cukraus
  • žiupsnis druskos
  • 80 g. graikinių riešutų
  • 300 ml. moliūgų tyrės (kepto orkaitėje ir sutrinto moliūgo iki vientisos masės, be priedų)
  • 60 ml. kokosų aliejaus
  • 150 ml. nesaldinto augalinio pieno (naudotas sojų)
  • 2 šaukšteliai citrinos sulčių

Instrukcijos
 

  • Įkaitinti orkaitę iki 180° C.
  • Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, visus prieskonius (cinamoną, imbierą, muskatą, gvazdikėlius), cukrų ir druską.
  • Atskirame inde sumaišyti moliūgų tyrę (moliūgo tyrei padaryti tereikia iškepti moliūgą ir išėmus iš žievės jį sutrinti iki tyrės), ištirpintą aliejų, pieną ir citrinos sultis.
  • Miltų mišinį po truputį dėti į moliūgo mišinį ir taip viską kartu išmaišyti.
  • Į masę įdėti susmulkintus graikinius riešutus ir išmaišyti.
  • Kepimo skardą ištepti maždaug šaukšteliu kokosų aliejaus. Recepte naudota ~12x22 cm. pločio ir 6 cm. gylio skarda.
  • Tešlą sudėti į skardą ir išlyginti paviršių.
  • Kepti apie 40-50 minučių arba kol įbedus medinį iešmelį jis bus sausas.
  • Iškepus palikti šiek tiek atvėsti prieš patiekiant.

Pastabos

Nepanaudotas moliūgo sėklas galite iškepti ir pasigaminti iš jų užkandį! Noriu recepto.