Go Back

Mini sūrio pyragaičiai su avietėmis

Saldūs ir spalvingi pyragaičiai puikiai tik tiek šventei, tiek pasilepinimui eilinę dieną. Pyragaičių skonį bei spalvą galima ir lengvai pritaikyti savo poreikiams – tiesiog pakeiskite avietes kitomis norimomis uogomis, pavyzdžiui, mėlynėmis, gervuogėmis, braškėmis – būdų tikrai galybė!
Paruošimo laikas 45 minutes
Šaldymo laikas 1 val. 30 minutes
Tipas Saldūs
Porcijos 6 vienetai (6 porcijos)

Ingredientai
  

Pagrindui

  • 40 g. graikinių riešutų
  • 20 g. lazdyno riešutų (galima pakeisti graikiniais)
  • 40 g. avižinių dribsnių
  • 4 datulių be kauliukų
  • 1 šaukštelis kokosų aliejaus
  • žiupsnis druskos
  • žiupsnis cinamono

Baltam kremui

  • 100 g. anakardžių
  • 60 ml. kokosų kremo (kokosų pieno iš skardinės kietosios dalies)
  • 30 ml. klevų arba agavų sirupo
  • 10 ml. šviežios citrinos sulčių
  • keli lašai vanilės aromato
  • žiupsnis druskos

Rožiniam kremui

  • 20 g. anakardžių
  • 15 ml. kokosų kremo
  • 10 ml. klevų arba agavų sirupo
  • žiupsnis druskos
  • 40 g. šaldytų aviečių

Instrukcijos
 

  • Karštu vandeniu užpilti anakardžius (100 g. ir 20g. atskiruose indeliuose) ir palaikyti 30 min. arba daugiau.
  • Rankiniu trintuvu arba maisto procesoriumi sumalti visus ingredientus pagrindui iki lengvai formuojamos masės.
  • Iš kepimo popieriaus iškirpti maždaug 1 cm. skersmens juosteles ir sudėti po dvi į kiekvieną formelę keksiukų kepimo skardoje suformuojant „X“. Tai padės lengviau išimti pyragaičius.
  • Pagrindo masę dėti ant kepimo popieriaus juostelių kepimo skardoje – išdalinti lygiai šešiems pyragaičiams ir rankomis įspausti, kad paviršius būtų lygus.
  • Sumalti visus ingredientus baltam kremui (nuo išmirkytų anakardžių prieš tai nupilti vandenį). Išdalinti šią masę į pyragaičius dedant ant maltų riešutų pagrindo ir išlyginant paviršių. Į kiekvieną formelę įsidės maždaug po 1,5 šaukšto, paliekant šiek tiek vietos rožiniam kremui. Visą kepimo skardą įdėti į šaldiklį ir laikyti apie 30 min.
  • Palaukus 30 min. sumalti visus ingredientus rožiniam kremui. Iš šaldiklio išimti pyragaičius ir paskirstyti rožinę masę ant kiekvieno pyragaičio viršaus išlyginant paviršių. Pyragaičius palaikyti šaldiklyje apie 1 val., o prieš valgymą palaikyti kambario temperatūroje 5-10 min., kad šiek tiek atšiltų. Išimti keliant kepimo popieriaus juosteles už kraštų.