Mėlynes užkaisti nedideliame inde ant vidutinės ugnies (vandens nepilti) ir kaitinti vis maišant, kol jos gerokai išsileis (5-7 min.). Tada palikti jas šiek tiek atvėsti, sumalti rankiniu ar kitu trintuvu (nebūtina, bet geriau išsileis) ir palikti atvėsti.
Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
Sviestą sutrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi gumine mentele ar rankiniu plaktuvus iki vientisos masės. Įmaišyti atvėsusią mėlynių tyrę.
Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir krakmolą.
Palaipsniui sudėti sausus ingredientus į mėlynių mišinį, vis maišant. Tešla bus minkšta ir šiek tiek lipni – ją galima apie 30 min. palaikyti šaldytuve, kad lengviau formuotųsi, bet nebūtina.
Maždaug iš 1 šaukšto tešlos formuoti rutuliukus ir padėjus į skardą šiek tiek prispausti, kad būtų plokštesni. Juos išdėlioti apie 3 cm. vienas nuo kito.
Kepti 10-12 minučių.
Sausainius palikti pora minučių atvėsti ant skardos ir tada perkelti ant grotelių ar į kitą indą, kad visiškai atvėstų.