Go Back

Makaronų apkepas su sviestiniu moliūgu

Sotus, kreminis ir skonių pilnas apkepas – puikus būdas panaudoti daugiau sezoninių daržovių. Apkepui tiks nebūtinai sviestinis, bet ir bet koks kitas moliūgas.
Tipas Pagrindiniai patiekalai

Ingredientai
  

  • 200 g. makaronų (nevirtų)
  • alyvuogių aliejus
  • 180 g. tofu (u tiks „marinated“ ar kitos rūšies, bet ne natūralus)
  • 70 g. raudonosios paprikos
  • 80 g. tarkuotų morkų
  • 1 svogūnas
  • 4 česnako skiltelės
  • 50 g. konservuotų saulėje džiovintų pomidorų
  • 250 g. sviestinio moliūgo tyrės (gali būti ir kitoks moliūgas)
  • 200 ml. kokosų pieno/kremo
  • 1 šaukštelis džiovinto šalavijo
  • 0,5 šaukštelio maltos rūkytos saldžiosios paprikos
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 0,5 šaukštelio maltų pipirų
  • šiek tiek maltų džiūvėsėlių
  • sauja šviežių krapų

Instrukcijos
 

  • Moliūgų tyrei pagaminti – orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių, moliūgą perpjauti pusiau išilgai, ir padėjus vidumi į apačią kepimo skardoje kepti apie 50 min. arba, kol įbedus šakute jis bus labai minkštas. Tuomet pašalinus žievę moliūgą sumalti iki tirštos tyrės.
  • Apkepui orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
  • Makaronus išvirti pagal instrukcijas ant pakuotės.
  • Į keptuvę įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus ir įkaitinti. Sudėti smulkintą svogūną, česnaką ir pakepti 2-3 minutes. Tada sudėti pjaustytą papriką, rankomis sutrupintą tofu, tarkuotas morkas ir smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, pakepti 7-10 min. arba kol tofu ir daržovės vos apskrus. Taip pat įberti šiek tiek druskos ar prieskonių mišinio.
  • Moliūgo tyrę sumaišyti su kokosų pienu, šalaviju, malta paprika, druska ir pipirais – dar geriau jei visa tai sumalsite trintuvu.
  • Apkeptą tofu mišinį sumaišyti su virtais makaronais, šviežiais smulkintais krapais ir įmaišyti moliūgų tyrę su prieskoniais.
  • Kepimo skardą patepti su šiek tiek aliejaus. Į ją sudėti visą makaronų mišinį ir apibarstyti su šiek tiek džiūvėsėlių trupinių. Kepti apie 30 min. arba kol viršus lengvai apskrus. Patiekti galima iškart.