Moliūgų tyrei pagaminti – orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių, moliūgą perpjauti pusiau išilgai, ir padėjus vidumi į apačią kepimo skardoje kepti apie 50 min. arba, kol įbedus šakute jis bus labai minkštas. Tuomet pašalinus žievę moliūgą sumalti iki tirštos tyrės.
Apkepui orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Makaronus išvirti pagal instrukcijas ant pakuotės.
Į keptuvę įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus ir įkaitinti. Sudėti smulkintą svogūną, česnaką ir pakepti 2-3 minutes. Tada sudėti pjaustytą papriką, rankomis sutrupintą tofu, tarkuotas morkas ir smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, pakepti 7-10 min. arba kol tofu ir daržovės vos apskrus. Taip pat įberti šiek tiek druskos ar prieskonių mišinio.
Moliūgo tyrę sumaišyti su kokosų pienu, šalaviju, malta paprika, druska ir pipirais – dar geriau jei visa tai sumalsite trintuvu.
Apkeptą tofu mišinį sumaišyti su virtais makaronais, šviežiais smulkintais krapais ir įmaišyti moliūgų tyrę su prieskoniais.
Kepimo skardą patepti su šiek tiek aliejaus. Į ją sudėti visą makaronų mišinį ir apibarstyti su šiek tiek džiūvėsėlių trupinių. Kepti apie 30 min. arba kol viršus lengvai apskrus. Patiekti galima iškart.