Go Back

Lapinių kopūstų traškučiai

Jeigu kartais sunku atsispirti pirktiniams traškučiams, parduotuvėje pasiimkite „kale“ lapinių kopūstų ir pasidarykite traškučių iš jų! Jie bus ne tik sveikesni, bet ir tiek pat skanūs bei greitai pagaminami.
Paruošimo laikas 5 minutes
Gaminimo laikas 7 minutes
Tipas Užkandžiai
Porcijos 2

Ingredientai
  

  • 4 dideli lapinių kopūstų "kale" lapai (nuskabius nuo kotų gavosi apie 60 g.)
  • druskos
  • maždaug 1 nepilno šaukštelio kokosų aliejaus

Instrukcijos
 

  • Įkaitinti orkaitę iki 180 °C.
  • Nuplauti ir nusausinti "kale" lapus. Lapus nuskabyti mažesniais gabalėliais nuo koto.
  • Nuskabytus lapus sumaišyti su kokosų aliejumi, druska ir gerai išmasažuoti. Druskos dėti pagal skonį.
  • Lapus po vieną išdėlioti kepimo skardoje ant kepimo popieriaus šalia vienas kito, kad nesiliestų.
  • Kepti 5-7 minutes vis patikrinant, kad per daug neapdegtų.