Go Back

Kreminė brokolių sriuba

Kaip labai lengvai ir skaniai įtraukti daugiau vitaminų ir maistinių medžiagų į savo racioną? Trintos sriubos gali būti tam puikus atsakymas. Į jas galima sudėti įvairias daržoves, turinčias platų spektrą skirtingų ir naudingų medžiagų, o praturtinus sriubą kokosų pienu – ji taps tokia kreminė ir skani, kad net ir išrankiausi neatsispirs!
Paruošimo laikas 10 minutes
Gaminimo laikas 30 minutes
Tipas Sriubos
Porcijos 3

Ingredientai
  

  • 1 šviežias brokolis (apie 330 g. jau nupjausčius žiedus nuo koto)
  • 1 svogūnas
  • 3 česnako skiltelės
  • 750 ml. vandens kartu su 1,5 kubelio daržovių sultinio (patikrinti ant pakuotės, kad vienas kubelis būtų pusei litro vandens)
  • 200 ml. kokosų pieno (kietosios dalies (kremo) iš skardinės)
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas maistinių mielių dribsnių
  • 1/4 šaukštelio maltų pipirų
  • šviežių petražolių papuošimui

Instrukcijos
 

  • Brokolį nuplauti ir nuo koto nupjaustyti žiedus, bei tą dalį koto, kuri dar šiek tiek minkšta, nes ją irgi galima virti kartu. Šiek tiek susmulkinti.
  • Susmulkinti svogūną ir česnakus.
  • Į puodą supilti aliejų ir įkaitinti. Sudėti smulkintus česnakus ir svogūną ir pakepti puode kelias minutes, kol taps minkšti. Jei reikia, įpilti vos vos vandens, kad nesviltų.
  • Kartu į puodą sudėti brokolį, supilti vandenį, daržovių sultinio kubelius. Viskam užvirus virti dar 15-20 minučių.
  • Išvirus palikti šiek tiek pravėsti (~5min.), sudėti pipirus ir maistines mieles. Sriubą sutrinti rankiniu ar kitu trintuvu iki vientisos masės.
  • Kartu į puodą supilti kokosų pieną ir vėl sutrinti.
  • Patiekti su šviežiomis petražolėmis, sėklomis ar pasirinkta duonele.