Keptos bulvės salotoms? Kaip ir kitos keptos daržovės, bulvės gali puikiai paįvairinti salotas, suteikti didesnį sotumo jausmą ir ypač tikti vėsesnėmis dienomis, kuomet norisi šilto maisto.
apie 700g.šviežių bulvių(maždag 5 vidutinio dydžio bulvės)
2šaukštaialyvuogių aliejaus
0,5šaukšteliodruskos
1/4šaukšteliopipirų
0,5mažo svogūno
70g.rukolos
Padažui
2šaukštaialyvuogių aliejaus
1šaukštasgrūdėtųjų garstyčių
2šaukštaibalzaminio acto(ar kito acto - vyno, ryžių)
1/4šaukšteliodruskos
1/4šaukšteliopipirų
Instrukcijos
Orkaitę įkaitinti iki 200 °C.
Bulves labai gerai nuplauti (jei bulvės šviežios – lupti nebūtina) ir supjaustyti kubeliais ar skiltelėmis.
Pjaustytas bulves sudėti į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir sumaišyti su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, druska ir pipirais. Kepti apie 30-40 minučių arba kol apskrus.
Atskirame inde sumaišyti padažą – aliejų, garstyčias, actą, pipirus ir druską.
Smulkiai supjaustyti svogūną.
Bulvėms iškepus, sumaišyti jas su nuplautais rukolos lapais, padažu ir svogūnu.