Go Back

Keptos šparaginės pupelės su paprikos prieskoniais

Labai paprastas ir greitas receptas, kuris padės išnaudoti rudens sezono gėrybes – šparagines pupeles. Receptą galima paįvairinti ir kitais savo mėgstamais prieskoniais ar priedais.
Paruošimo laikas 10 minutes
Gaminimo laikas 30 minutes
Tipas Pagrindiniai patiekalai, Užkandžiai
Porcijos 1

Ingredientai
  

  • 280 g. šparaginių pupelių
  • 3 česnako skiltelės
  • 1 svogūnas
  • 1,5 šaukštelio maltos raudonosios paprikos miltelių
  • 3 šaukšteliai maistinių mielių dribsnių
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštas aliejaus kepimui
  • apie 1,5 litro vandens pupelių virimui

Instrukcijos
 

  • Puode užvirti apie 1,5 litro vandens.
  • Nuplauti šparagines pupeles, nupjauti jų galus ir jei pupelės labai ilgos, perpjauti pusiau.
  • Sudėti pupeles į verdantį vandenį ir virti apie 20 minučių.
  • Į keptuvę įpilti apie šaukštą aliejaus ir įkaitinti.
  • Nulupti ir susmulkinti svogūną bei česnakus ir sudėti į įkaitintą keptuvę. Kepti kelias minutes, kol suminkštės ir pageltonuos.
  • Į keptuvę su apkeptu svogūnu ir česnakais sudėti išvirtas pupeles (nupylus vandenį) ir pakepti 3-4 minutes.
  • Ant pupelių keptuvėje sudėti paprikos prieskonius, maistines mieles ir druską, gerai išmaišyti ir patiekti. Galima užbarstyti šviežių krapų ar petražolių.