Go Back

Keptos įdarytos bulvės su avinžirniais

Pigu, lengvai prieinama,nesudėtinga - gražiausi žodžiai, kai kalba eina apie maistą! Tokiais žodžiais galima apibūdinti ir šį bulvių receptą, kuris tiks tiek įprastai vakarienei ar pietums pačiam sau, tiek ir įsimintesnei progai, kai sulaukiame svečių.
Paruošimo laikas 25 minutes
Gaminimo laikas 20 minutes
Tipas Pagrindiniai patiekalai
Porcijos 4

Ingredientai
  

  • 8 nedidelės/vidutinio dydžio bulvės
  • 150 g. virtų arba konservuotų avinžirnių
  • puse raudonosios saldžiosios paprikos
  • 1 svogūnas
  • 3 česnako skiltelės
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis malto kumino
  • 1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos
  • 0,5 šaukštelio maltos ciberžolės
  • 1/4 šaukštelio pipirų
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • šviežių petražolių papuošimui (nebūtina)
  • pasirinkto padažo patiekimui

Instrukcijos
 

  • Bulves nuskusti, nuplauti ir sudėti į verdantį vandenį. Virti apie 15-20 minučių (pilnai išvirti nereikia). Išvirus išimti iš vandens ir palikti atvėsti.
  • Orkaitę įkaitinti iki 200 °C.
  • Susmulkinti svogūną, česnakus ir papriką.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų. Sudėti svogūną ir česnakus, pakepti kelias minutes, kol suminkštės. Tada įdėti smulkintą papriką ir pakepti dar 3-4 minutes. Sudėti avinžirnius (nuplovus) ir visus prieskonius, kepti 2-3 minutes vis maišant.
  • Bulvėms atvėsus, nupjauti dalį jų viršaus ir išskaptuoti duobeles.
  • Į duobeles sudėti keptą avinžirnių įdarą. Jeigu netelpa – jį tiesiog paskleisti skardoje šalia bulvių ir kartu kepti orkaitėje.
  • Įdarytas bulves išdėlioti skardoje ant kepimo popieriaus (kartu su likusiu įdaru), galima dar apšlakstyti arba aptepti alyvuogių aliejumi. Kepti apie 15-20 min. arba kol šiek tiek apskrus.
  • Bulves patiekti su pasirinktu padažu (pavyzdžiui, naminiu česnakiniu). Geriausia suvalgyti tą pačią dieną, nes ilgainiui avinžirniai kiek labiau sukietėja.