Go Back

Keptos bulvės su šparaginėmis pupelėmis ir bazilikais

Kai nesinori ilgai gaminti ir norisi greitų ir skanių pietų ar vakarienės šis sotus patiekalas gali būti puiki išeitis.
Paruošimo laikas 10 minutes
Gaminimo laikas 30 minutes
Tipas Pagrindiniai patiekalai
Porcijos 1

Ingredientai
  

  • 3 česnako skiltelės
  • ~11 mažų bulvių
  • 2 didelės saujos šparaginių pupelių (tinka tiek šviežios, tiek šaldytos)
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 2 saujos šviežių arba šaldytų bazilikų (džiovinti ne itin tinkami šiam receptui)
  • 1 šaukštas augalinio margarino
  • 1-2 saujos juodųjų alyvuogių be kauliukų
  • druskos, pagal poreikį

Instrukcijos
 

  • Išvirti bulves (galima iš karto susipjaustyti ketvirčiais) ir šparagines pupeles, kol bus minkštos (15-20 min.).
  • Ant šiek tiek alyvuogių aliejaus apkepti smulkintus česnakus kartu su virtomis mažais ketvirčiais pjaustytomis bulvėmis ir virtomis šparaginėmis pupelėmis.
  • Kai viskas apskrus įdėti šaukštą margarino, smulkintus bazilikus, pjaustytas alyvuoges ir dar pakepti. Druskos pridėti pagal poreikį.
  • Galima apibarstyti maistinių mielių dribsniais.