Go Back

Keptas baklažanas su saldžiu sojos padažu

Saldžiai sūrus keptas baklažanas gali puikiai paįvairinti maisto racioną. Šį baklažaną galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą kartu su ryžiais arkitais priedais arba įtraukti į kitus patiekalus, užkandžius ir kt.
Tipas Pagrindiniai patiekalai
Porcijos 2

Ingredientai
  

  • 1 baklažanas
  • puse svogūno
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 šaukštelis kokosų aliejaus
  • žiupsnis druskos
  • 1 šaukštelis kukurūzų krakmolo
  • virtų ryžių patiekimui

Padažui

  • 2 šaukštai sojos padažo
  • apie 10 šaukštų vandens
  • 1 šaukštelis kukurūzų krakmolo
  • 1 šaukštas kokosų aliejaus
  • 1 šaukštas agavų sirupo
  • 0,5 šaukštelio maltų imbierų
  • žiupsnis druskos

Instrukcijos
 

  • Supjaustyti baklažaną lakštais išilgai (~1cm storio), o lakštus stačiakampiais ar kvadratais. Apibarstyti pjaustytą baklažaną druska, išmaišyti ir palikti maždaug 10-čiai minučių. Po 10 minučių baklažano gabaliukus nuplauti po vandeniu ir gerai nusausinti kiaurasamtyje ir tuomet dar popieriniu rankšluosčiu.
  • Nusausintus baklažanus apibarstyti maždaug šaukšteliu kukurūzų krakmolo, gerai išmaišyti ir atidėti.
  • Susmulkinti puse svogūno ir česnako skilteles.
  • Indelyje sumaišyti ingredientus padažui - sojų padažą, vandenį, kukurūzų krakmolą, ištirpdytą kokosų aliejų, agavų sirupą, maltą imbierą ir pipirus.
  • Įkaitinti keptuvę ir joje ištirpdyti 1 šaukštelį kokosų aliejaus.
  • Į keptuvę sudėti smulkintą svogūną ir česnaką. Kepti apie 2-3 minutes vis pamaišant, kol suminkštės.
  • Kartu į keptuvę sudėti baklažano gabaliukus, kepti 7-10 minučių ant vidutinės ugnies, vis pamaišant ir uždengus dangčiu, kol baklažanai suminkštės ir lengvai paruduos.
  • Supilti padažą ant baklažanų, išmaišyti ir šiek tiek pakepti, kol padažas sutirštės.
  • Keptą baklažaną patiekti su virtais ryžiais, apibarstyti sezamo sėklomis ar šviežiomis žolelėmis.