Go Back

Keksiukai su mėlynėmis

Vasariškų skonių pilni keksiukai bus puikus sezoninis užkandis, tinkamas tiek kaip desertas namuose, tiek ir išvykoms į gamtą.
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 25 minutes
Tipas Saldūs
Porcijos 12 keksiukų (8 porcijos)

Ingredientai
  

  • 200 ml. nesaldinto augalinio pieno (recepte naudotas avižų)
  • 1,5 šaukšto obuolių acto
  • 2 šaukštai šviežios citrinos sulčių
  • 40 ml. kokosų aliejaus
  • 1 šaukštas tarkuotos citrinos žievelės (maždaug kiek gaunasi nuo vienos citrinos)
  • 250 g. kvietinių miltų
  • 100 g. cukraus
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio maistinės sodos
  • ¼ šaukštelio druskos
  • 1 šaukštas kukurūzų krakmolo
  • 150 g. šviežių mėlynių

Instrukcijos
 

  • Orkaitę įkaitinti iki 200 °C.
  • Pieną sumaišyti su actu, citrinos sultimis, tarkuota citrinos žievele ir atidėti.
  • Sumaišyti visus sausus ingredientus – miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą, druską, krakmolą.
  • Į pieno ir acto mišinį supilti ištirpdytą aliejų ir išmaišyti.
  • Tada visą šį mišinį supilti į miltus ir išmaišyti (per ilgai nemaišyti, tik kol nebesimatys miltų). Atsargiai įmaišyti nuplautas mėlynes.
  • Tešlą paskirstyti į 12 keksiukų kepimo formelių.
  • Kepti 20-25 min. Patikrinimui galima įsmeigti į keksiuką medinį iešmelį – jei šis ištraukus lieka daugmaž sausas, keksiukai iškepę.