Keksiukai su alyvuogėmis ir saulėje džiovintais pomidorais
Keksiukai nebūtinai turi būti tik saldūs, o šiame recepte galite pabandyti vieną iš derinių tokiam eksperimentui. Juodas alyvuoges galima pakeisti žaliosiomis, jei jas mėgstate labiau, taip pat galima įdėti ir kitų savo mėgstamų daržovių!
- 250 g. kvietinių miltų
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- 0,5 šaukštelio druskos
- 300 ml. šilto vandens
- 1 šaukštelis obuolių acto
- 75 ml. aliejaus (recepte naudojau saulėgrąžų, bet galima pakeisti kitu)
- 3-4 svogūnai (apie 200 g.)
- 1 šaukštelis džiovintų raudonėlių
- 1 šaukštelis džiovintų bazilikų (arba šviežių)
- 80 g. juodųjų alyvuogių be kauliukų
- 90 g. saulėje džiovintų pomidorų
- šiek tiek aliejaus daržovių apkepimui
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
Sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
Atskirame inde sumaišyti vandenį, obuolių actą ir aliejų.
Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir apkepti susmulkintus svogūnus, galima įberti žiupsnį druskos. Kai svogūnai apkeps, į keptuvę kartu sudėti smulkintas alyvuoges, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus ir prieskonius (bazilikus, raudonėlius). Pakepti dar 2-3 minutes.
Sumaišyti miltų mišinį ir vandens, acto bei aliejaus mišinį viename inde. Tuomet įmaišyti ir visą apkeptų svogūnų su prieskoniais mišinį.
Masę išskirstyti keksiukų kepimo formoje (iš viso gausis 12 keksiukų). Galima dėti į formeles, tačiau ir be jų keksiukai neturėtų prilipti. Taip pat galima skardą ištepti su šiek tiek aliejaus.
Keksiukus kepti 20-25 minutes. Iškepus palikti atvėsti.