Nulupti svogūnus, perpjauti per puse ir supjaustyti juostelėmis.
Į keptuvę įpilti šaukštą aliejaus, sudėti pjaustytus svogūnus ir pradėti kepti ant vidutinės kaitros – įkaitinti keptuvės iš anksto nereikia.
Ant svogūnų užbarstyti maždaug žiupsnį druskos, išmaišyti.
Svogūnus kepti uždengus dangčiu ir kas kelias minutes pamaišant. Praėjus 20-30 minučių arba kai svogūnai pradės darytis permatomi – kepti be dangčio ir taip pat kas 3-5 minutes pamaišyti. Jeigu svogūnai pradėtų svilti – įpilti labai nedaug vandens.
Po dar 20-30 minučių svogūnai turėtų pradėti ruduoti ir karamelizuotis – tada maišyti dažnai, kad neprikeptų – kas 0,5-1 minutę, o kuo labiau svogūnai ruduos, tuo dažniau maišyti.
Svogūnai bus paruošti, kai visi bus tamsiai rudos spalvos. Visas karamelizavimas bendrai užtrunka maždaug apie valandą kepimo.
Sumuštiniams: šviesią duoną ištepti humusu ir ant viršaus uždėti karamelizuotų svogūnų. Labai tinka uždėti kepto tofu, saulėje džiovintų pomidorų ir papuošti šviežiomis žolelėmis.