Go Back

Karamelizuoti svogūnai

Nors svogūnų karamelizavimas užtrunka, išbandyti tikrai verta! Juos panaudoti galima įvairiuose patiekaluose – kartu su makaronais, salotomis, sumuštiniams... Galimybių atrasti naujus skonius tikrai gausu!
Paruošimo laikas 10 minutes
Gaminimo laikas 1 val.
Tipas Užkandžiai
Porcijos 3 (230 g. karamelizuotų svogūnų)

Ingredientai
  

  • 6-7 dideli svogūnai
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1/4 šaukštelio druskos

Sumuštiniams (pasirinktinai)

  • sumuštinių duonos (naudojau mažas, vieno kąsnio riekeles)
  • humuso
  • pasirinktinai: kepto tofu, saulėje džiovintų pomidorų, šviežių žolelių

Instrukcijos
 

  • Nulupti svogūnus, perpjauti per puse ir supjaustyti juostelėmis.
  • Į keptuvę įpilti šaukštą aliejaus, sudėti pjaustytus svogūnus ir pradėti kepti ant vidutinės kaitros – įkaitinti keptuvės iš anksto nereikia.
  • Ant svogūnų užbarstyti maždaug žiupsnį druskos, išmaišyti.
  • Svogūnus kepti uždengus dangčiu ir kas kelias minutes pamaišant. Praėjus 20-30 minučių arba kai svogūnai pradės darytis permatomi – kepti be dangčio ir taip pat kas 3-5 minutes pamaišyti. Jeigu svogūnai pradėtų svilti – įpilti labai nedaug vandens.
  • Po dar 20-30 minučių svogūnai turėtų pradėti ruduoti ir karamelizuotis – tada maišyti dažnai, kad neprikeptų – kas 0,5-1 minutę, o kuo labiau svogūnai ruduos, tuo dažniau maišyti.
  • Svogūnai bus paruošti, kai visi bus tamsiai rudos spalvos. Visas karamelizavimas bendrai užtrunka maždaug apie valandą kepimo.
  • Sumuštiniams: šviesią duoną ištepti humusu ir ant viršaus uždėti karamelizuotų svogūnų. Labai tinka uždėti kepto tofu, saulėje džiovintų pomidorų ir papuošti šviežiomis žolelėmis.