Go Back

Karamelizuoti graikiniai riešutai

Rankų darbo karamelizuoti riešutai, iš skonio panašūs į mini saldainius. Tokie riešutai puikiai tiks tiek dovanoms, tiek saldžiam užkandžiui sau.
Paruošimo laikas 2 minutes
Gaminimo laikas 7 minutes
Tipas Saldūs
Porcijos 3

Ingredientai
  

  • 120 g. graikinių riešutų (gliaudytų)
  • 50 g. baltojo cukraus
  • 1 šaukštas (~15 g.) sviesto
  • 0,5 šaukštelio malto cinamono

Instrukcijos
 

  • Visus ingredientus (išskyrus cinamoną) sudėti į keptuvę ir kepti ant vidutinės kaitros nuolat maišant. Kepti, kol sviestas ir cukrus pilnai išsilydys ir susimaišys su riešutais, iš viso apie 5-7 minutes.
  • Tada riešutus iškart berti ant kepimo popieriaus, apibarstyti cinamonu ir kuo labiau išsklaidyti, kad nesuliptų. Palikti atvėsti. Pravėsus juos dar labiau atskirti vieną nuo kito rankomis.
  • Į keptuvę, vos tik išėmus riešutus, pripilti šiek tiek vandens ir palikti, kad cukrus nepriliptų ir daug lengviau išsiplautų.