Go Back

Kalafioro užkandis (cauliflower wings)

Tikriausiai daug kam girdėtas „cauliflower wings“ receptas. O pasidaryti jį labai paprasta ir neprireiks jokių įmantrių ingredientų!
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 40 minutes
Tipas Užkandžiai
Porcijos 3

Ingredientai
  

  • 1 vidutinio dydžio kalafioras (svėrė 700 g.)
  • 200 ml. nesaldinto augalinio pieno (naudojau migdolų)
  • 1 šaukštelis obuolių acto
  • 80 g. kvietinių miltų
  • 1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos
  • 1 šaukštelis svogūno miltelių/granulių
  • 1 šaukštelis česnako miltelių
  • 1 šaukštelis druskos
  • 2 šaukšteliai ištirpdyto kokosų aliejaus (30 ml.)
  • paitekimui: barbekiu ar kito padažo

Instrukcijos
 

  • Įkaitinti orkaitę iki 190 °C. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Kalafiorą nuplauti, nusausinti ir supjaustyti arba rankomis sulaužyti nedideliais gabaliukais atskiriant žiedus nuo koto ir atidėti.
  • Pieną sumaišyti su obuolių actu ir atidėti.
  • Atskirame inde sumaišyti miltus, svogūnų granules, česnako miltelius, maltą papriką ir druską. Tada supilti pieną maišytą su actu ir ištirpdytą kokosų aliejų ir gerai išmaišyti viską kartu.
  • Kalafioro žiedus padengti sumaišyta tešla – galima kiekvieną gabalėlį pamerkti į tešlą atskirai arba į tešla supilti visus kalafioro gabalėlius ir atsargiai išmaišyti, kad visi būtų padengti tešla.
  • Išdėlioti kalafioro gabalėlius kepimo skardoje (kad nesiliestų vienas prie kito).
  • Kepti 20 minučių – tada išėmus apversti kiekvieną gabalėlį ir kepti dar 20 min. Patiekti su barbekiu ar kitu pasirinktu padažu.