Šią sriubą geriausia gaminti pavasarį, kai dilgėlių lapai tik sužaliuoja ir yra kuo jaunesni, bet net ir įsibėgėjus vasarai, galima rasti naujai užaugusių dilgėlių, kurios puikiai tiks sriubai. Tokią sriubą galima patiekti su grietine ar grietinėle, duona, bet ir be priedų ji bus skani.
Pasirinktinai - kruopų(naudojau 100 g. burnočių sėklų)
Sauja šviežių krapų
Instrukcijos
Dilgėlių lapus nuplauti su pirštinėmis ir užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 2 minutes. Tada lapus išimti ir susmulkinti. Likusį vandenį galima sunaudoti sriubai.
Į puodą įpilti aliejų, įkaitinti.
Susmulkinti česnakus, svogūną ir apkepti puode su aliejumi 3-4 minutes.
Į tą patį puodą įpilti 3 litrus vandens ir užvirti – galima supilti ir nuo dilgėlių likusį vandenį.
Į puodą sudėti smulkintas bulves, sultinio kubelius, kruopas, jei naudojamos. Virti apie 15 min. arba kol bulvės suminkštės.
Kai bulvės bus išvirę, į sriubą sudėti šiek tiek susmulkintus rūgštynių lapus, dilgėles, pipirus, druską ir pavirti 5-8 min.
Patiekti su šviežiais krapais, grietine ar grietinėle, duona arba be priedų.