Go Back

Dilgėlių ir rūgštynių sriuba

Šią sriubą geriausia gaminti pavasarį, kai dilgėlių lapai tik sužaliuoja ir yra kuo jaunesni, bet net ir įsibėgėjus vasarai, galima rasti naujai užaugusių dilgėlių, kurios puikiai tiks sriubai. Tokią sriubą galima patiekti su grietine ar grietinėle, duona, bet ir be priedų ji bus skani.
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 25 minutes
Tipas Sriubos
Porcijos 6

Ingredientai
  

  • 400 g. nuskustų bulvių
  • 1 svogūnas
  • 2 česnako skiltelės
  • 100 g. šviežių nuplautų rūgštynių lapų (be kotelių)
  • 2 pilnos saujos jaunų dilgėlių lapų
  • 2 kubeliai daržovių sultinio
  • 3 litrai vandens
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • ¼ šaukštelio pipirų
  • 0,5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
  • Pasirinktinai - kruopų (naudojau 100 g. burnočių sėklų)
  • Sauja šviežių krapų

Instrukcijos
 

  • Dilgėlių lapus nuplauti su pirštinėmis ir užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 2 minutes. Tada lapus išimti ir susmulkinti. Likusį vandenį galima sunaudoti sriubai.
  • Į puodą įpilti aliejų, įkaitinti.
  • Susmulkinti česnakus, svogūną ir apkepti puode su aliejumi 3-4 minutes.
  • Į tą patį puodą įpilti 3 litrus vandens ir užvirti – galima supilti ir nuo dilgėlių likusį vandenį.
  • Į puodą sudėti smulkintas bulves, sultinio kubelius, kruopas, jei naudojamos. Virti apie 15 min. arba kol bulvės suminkštės.
  • Kai bulvės bus išvirę, į sriubą sudėti šiek tiek susmulkintus rūgštynių lapus, dilgėles, pipirus, druską ir pavirti 5-8 min.
  • Patiekti su šviežiais krapais, grietine ar grietinėle, duona arba be priedų.