Go Back

Cinamoniniai keksiukai su obuoliais

Cinamono ir obuolių kvapas dažnam primins jaukius rudens vakarus, kai galime dažniau pasimėgauti šviežiai keptais desertais namuose. Šie keksiukai yra vienas iš paprastų būdų tiek sunaudoti sezoninius obuolius, tiek pasisaldinti vakarus veganiškais skanėstais be didelių pastangų.
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 30 minutes
Tipas Saldūs
Porcijos 12 keksiukų (12 porcijų)

Ingredientai
  

  • 110 g. kvietinių miltų
  • 110 g. speltos miltų (galima pakeisti taip pat kvietiniais)
  • 60 g. rudojo cukraus
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 2 šaukšteliai cinamono
  • 1 šaukštelis malto muskato
  • 1 šaukštelis maltų gvazdikėlių
  • 1 šaukštelis maltų imbierų
  • 240 ml. augalinio pieno (naudojau nesaldintą migdolų)
  • 2 šaukšteliai obuolių acto
  • 70 g. augalinio margarino
  • 1 gerai sunokęs bananas
  • 2 sunokę obuoliai

Instrukcijos
 

  • Pieną sumaišyti su obuolių actu ir atidėti į šalį.
  • Sumaišyti visus sausus ingredientus (miltus, cukrų ir visus prieskonius).
  • Bananą sutrinti šakute iki vientisos masės.
  • Ištirpinti margariną, kol bus skystas.
  • Į miltų mišinį supilti margariną, trintą bananą ir pieną su actu. Viską gerai išmaišyti.
  • Nulupti obuolius, pašalinti sėklas ir supjaustyti smulkiais gabaliukais. Įmaišyti juos į tešlą.
  • Tešlą paskirstyti į dvylikos keksiukų kepimo skardą. Tešlą galima pilti į įdėtas popierines/silikonines keksiukų formeles arba patepti pačią skardą su šiek tiek kokosų aliejaus.
  • Keksiukus kepti iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių. Iškepus palikti atvėsti ir tuomet išimti iš skardos.