Greita, pigu ir skanu – šis receptas tikrai patektų į tokią kategoriją. O dar ir visi ingredientai sveiki! Tokį čili troškinį galima rasti daugumoje kavinių, tačiau augalinė jo versija sutinkama rečiau – visgi labai nesunkiai jį galima atkurti namuose. Vietoje recepte naudojamo tofu taip pat labai tinkamas sojų faršas.
2skardinės konservuotų smulkintų pomidorų su raudonėliais (gali būti ir paprasta pomidorų tyrė be prieskonių)
1skardinė konservuotų raudonųjų pupelių
1skardinė konservuotų geltonųjų kukurūzų
150ml.vandens
0,5-1šaukštelisdruskos
0,5šaukšteliomaltų pipirų
1šaukštelismaltos saldžiosios paprikos
1šaukštelismalto kumino
1šaukštelisdžiovintų bazilikų
žiupsnis malto kajeno(galite pasirinkti kiekį pagal tai, kokio aštrumo norisi)
2šaukštaišaldytų arba šviežių petražolių
Instrukcijos
Susmulkinti nuluptus svogūną ir česnaką. Į keptuvę įpilti apie 1 šaukštą aliejaus, sudėti svogūną, česnaką ir apkepti kelias minutes, kol suminkštės. Tada kartu į keptuvę sudėti rankomis susmulkintą tofu ir smulkiai pjaustytą papriką. Pakepti 5-8 minutes arba kol tofu bus šiek tiek apkepęs.
Į didelį indą supilti pomidorų gabaliukus iš abiejų skardinių ir sumalti su rankiniu ar kitu trintuvu iki daugmaž vientisos masės. Jeigu naudojate tiesiog pomidorų tyrę, šį žingsnį galima praleisti.
Į virimo puodą supilti pomidorų tyrę, vandenį, sudėti visus prieskonius, pupeles ir kukurūzus ir užvirti. Sudėti apkeptą tofu su paprika ir svogūnu, česnaku. Viską išmaišyti. Įdėti puse šaukštelio druskos ir paragauti ar sūrumo norisi daugiau.
Viską užvirti ir ant silpnos ugnies virti apie 5-10 minučių. Patiekus galima užtarkuoti augalinio sūrio ar užbarstyti maistinių mielių.