Lengva, sveika ir skanu – taip galima apibūdinti chia pudingą, kuriam reikia vos kelių ingredientų. Pudingas, primenantis jogurtinį desertą, puikiai dera ne tik su braškėmis, bet ir kitomis uogomis ar vaisiais.
400ml.augalinio pieno(recepte naudotas nesaldintas migdolų)
1šaukštasagavų sirupo(ir dar 2 šaukšteliai braškių sluoksniui)
150g.šviežių braškių
0,5šaukšteliomalto muskato(nebūtina)
Instrukcijos
Chia sėklas užpilti pienu, įdėti agavų sirupą, muskatą ir gerai išmaišyti. Įdėti į šaldytuvą ir palikti kelioms minutėms, tada išėmus vėl išmaišyti ir palikti šaldytuve bent 2-3 valandoms arba per naktį.
Braškes nuplauti, nuskabyti kotelius ir sumalti rankiniu trintuvu (arba sutrinti šakute/kitu prietaisu), įpilti 1-2 šaukštelius agavų sirupo ir išmaišyti.
Kai chia pudingas bus sustingęs (masė turi būti tiršta), jį vėl išmaišyti ir į stiklinę (maždaug ¼ stiklinės) įdėti chia pudingo, ant viršaus uždėti trintų braškių, tada dar vieną sluoksnį chia pudingo ir ant viršaus vėl trintų braškių. Galima papuošti šviežiomis pjaustytomis braškėmis. Taip paruošti dvi porcijas.