Go Back

Česnakinio batono užkandis su mocarela, pomidorais ir bazilikais

Kai norisi greitai ir skaniai, ko nors ne visai į sveikuolišką pusę - česnakinis batonas su mocarela yra mano go-to užkandis arba ir visas patiekalas.
Paruošimo laikas 10 minutes
Gaminimo laikas 8 minutes
Tipas Užkandžiai
Porcijos 4

Ingredientai
  

  • 1 česnakinis batonas (jau iškeptas pirktinis, apie 160 g.)
  • 1 mocarelos sūrio pakuotė (125 g.)
  • 1 pomidoras
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • ~1 šaukštas šaldytų, šviežių arba džiovintų bazilikų

Instrukcijos
 

  • Orkaitę įkaitinti iki 200 °C.
  • Nupjauti česnakinio batono kraštus ir supjaustyti jį riekelėmis. Jei batonas pirktinis – pjaustyti tiesiog tokio storio riekelėmis, kokios jau yra įpjautos.
  • Mocarelos sūrį supjaustyti gabaliukais/kubeliais arba juostelėmis. Pomidorus supjaustyti mažais gabalėliais.
  • Ant kiekvienos batono riekelės išdalinti mocarelos, tiek, kad padengtų visą riekelę, ant viršaus sudėti smulkintus pomidorus ir šiek tiek bazilikų. Apibarstyti druska.
  • Kepti 7-8 min. orkaitėje, kol sūris išsilydys. Patiekti iškart.