Go Back

Bruschetta su „Camembert“ sūriu ir granatais

Tokių mažų sumuštinukų variantų galima prigalvoti turbūt nesuskaičiuojamai daug. Aš pabandžiau paprastą, bet ne tokį įprastą variantą - su "Camembert" sūriu ir granatais. Granatų puošmena labai tinka ir šventiniam laikotarpiui, todėl toks patiekalas tiktų ir Kalėdų stalui!
Paruošimo laikas 10 minutes
Gaminimo laikas 10 minutes
Tipas Užkandžiai
Porcijos 3

Ingredientai
  

  • Itališka pailga duona (bagetė, ne plati duona)
  • 1-2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Malti juodieji pipirai
  • Apie 60 g. „Camembert“ arba „Brie“ sūrio
  • Granato sėklų
  • Šviežių, šaldytų arba džiovintų bazilikų

Instrukcijos
 

  • Orkaitę įkaitinti iki 200 °C.
  • Itališką duoną supjaustyti ~1 cm. storio riekelėmis, iš viso maždaug 9 riekelės. Jas išdėlioti skardoje ant kepimo popieriaus ir aptepti alyvuogių aliejumi, apibarstyti pipirais.
  • Riekeles apkepti orkaitėje 4-5 min. Tada ant jų išdėlioti plonais griežinėliais pjaustytą sūrį, maždaug po du gabalėlius kiekvienai riekelei.
  • Vėl pakepti orkaitėje 3-4 min., tik kol sūris pasilydys. Iškepus iškart ant kiekvienos riekelės uždėti granatų sėklų, įspausti į lydytą sūrį. Uždėti bazilikų ir jei norisi, dar galima užberti šiek tiek druskos.
  • Patiekti šiltus.