Nupjauti cukinijos galus (tik kur sukietėjimai) ir visą cukiniją (ar kelias) sutarkuoti su tarka. Tarkuoti su įprasto, vidutinio dydžio tarka (vadinamąja burokine tarka), t.y., ne su labai smulkiai tarkuojančia. Cukinijos nulupti nereikia, nebent naudojat didelę cukiniją su stora žieve.
Sutarkuotą masę sudėti į sietelį, apibarstyti žiupsniu druskos ir virš dubens ar kriauklės palaikyti apie 10 minučių. Druska padės iš cukinijos išsiskirti vandeniui.
Linų sėmenis sumaišyti su 3 šaukštais vandens. Jei masė gaunasi itin tiršta, įpilkite šiek tiek daugiau vandens, kol ji taps vientisa. Palaikykite sėmenis brinkti keletą minučių. Turėtų priminti kiaušinio konsistenciją.
Kai cukinija jau bus pastovėjusi su druska, nuspauskite visus tarkius rankomis, kad išsiskirtų kiek įmanoma daugiau vandens. Tą galima daryti rankomis, rankšluosčiu ar popieriniais rankšluosčiais. Cukinijos tarkius reikėtų kuo labiau nusausinti.
Sumaišyti nusausintą tarkuotą cukinija su išbrinkusiais linų sėmenimis. Tuomet sudėti ir likusius ingredientus – smulkintą svogūną, miltus, druską, kepimo miltelius, maistines mieles ir žoleles. Viską gerai išmaišyti.
Įkaitinti keptuvę su 3-4 šaukštais aliejaus. Į įkaitintą keptuvę dėti po 1 pilną šaukštą masės vienam blynui ir šiek tiek paspausti, kad gautųsi blynas. Abi puses kepti po 3-5 minutes. Eigoje galima vis papildyti aliejaus, kad blynai neprisviltų.
Patiekti galima su augaline grietine ar kitais mėgstamais padažais.