Go Back

Bazilikų pesto padažas

Dauguma pirktinių pesto padažų turi gyvūninės kilmės ingredientų, tačiau itin lengvai galima pasigaminti pesto padažą namuose, iš paprastų produktų, greitai ir visiškai veganiškai.
Paruošimo laikas 35 minutes
Gaminimo laikas 0 minutes
Tipas Padažai
Porcijos 3

Ingredientai
  

  • 55 g. anakardžių
  • 70 g. šviežių bazilikų lapelių (tiktų ir šaldyti)
  • 1 šaukštas maistinių mielių dribsnių
  • 1 didelė česnako skiltelė
  • 2 šaukšteliai šviežios citrinos sulčių
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai vandens

Instrukcijos
 

  • Anakardžius užmerkti karštame vandenyje ir palaikyti apie 30 min., kad išbrinktų.
  • Nuplauti bazilikus ir nulupti česnaką (česnaką galima ir šiek tiek susmulkinti).
  • Kai anakardžiai išbrinks, į trintuvo indą (ar maisto procesorių) sudėti visus ingredientus ir sumalti iki vientisos masės. Recepte naudotas rankinis trintuvas.
  • Jeigu masė gautųsi per tiršta – galima įpilti dar šiek tiek vandens.
  • Naudoti galima kaip padažą su makaronais, keptomis daržovėmis, kaip užtepėlę ar kt.