Go Back

Bananų ledai su šokoladu ir riešutų sviesto įdaru

Jeigu norisi veganiškų ledų, bet neturite trintuvo, maisto procesoriaus ar kitų prietaisų, reikalingų ledams gaminti - šis receptas tikrai pravers!
Paruošimo laikas 20 minutes
Gaminimo laikas 0 minutes
Šaldymo laikas 5 val. 30 minutes
Tipas Saldūs
Porcijos 4 ledai (4 porcijos)

Ingredientai
  

  • 2 gerai sunokę bananai
  • 100 g. juodojo šokolado
  • 30 g. riešutų sviesto (švelnaus - "smooth")
  • 1 šaukštelis kokosų aliejaus
  • 4 medinių pagaliukų ledams (arba paprastų medinių iešmelių, juos patrumpinus žirklėmis)

Instrukcijos
 

  • Bananus nulupti ir perpjauti per puse.
  • Į kiekvieną banano dalį, į vidurį, įsmeigti medinį pagaliuką, bet neperverti pilnai, kad bananas jau atrodytų kaip ledas ant pagaliuko. Bananus su pagaliukais dėti į lėkštę ant kepimo popieriaus ir užšaldyti šaldymo kameroje bent 30-iai minučių.
  • Kai bananai pabus šaldymo kameroje, juos išimti ir aptepti nestoru riešutų sviesto sluoksniu iš visų pusių. Jeigu riešutų sviestas sukietėjęs, jį galima pašildyti karšto vandens vonelėje su 0,5 šaukštelio (ar daugiau) kokosų aliejaus, kol konsistencija taps skysta.
  • Apteptus riešutų sviestu bananus vėl įdėti į šaldymo kamerą ant kepimo popieriaus – šaldyti 1,5-2 val.
  • Kai bus laikas išimti bananus iš šaldymo kameros, ištirpdyti juodą šokoladą su šaukšteliu kokosų aliejaus. Tirpdyti galima taip pat karšto vandens vonelėje. Ištirpusį šokoladą supilti į siaurą ir aukštą stiklinę (galima palikti ir inde, bet stiklinėje patogiau).
  • Išimti šaldytus bananus su riešutų sviestu ir kiekvieną įmerkti į stiklinę su šokoladu, kol šis pilnai padengs bananą. Aplietus šokoladu bananus išdėlioti lėkštėje su kepimo popieriumi, kad jie nesiliestų. Jei norisi, ant bananų galima uždėti ir priedų – iškart išėmus bananą iš tirpdyto šokolado, užbarstyti smulkintų žemės riešutų, kokoso drožlių ar kitų priedų.
  • Bananus aplietus šokoladu palaikyti šaldymo kameroje bent 2-3 valandas. Laikant ilgiau, išėmus iš šaldiklio juos reikėtų palaikyti kambario temperatūroje apie 5 minutes prieš valgant, kad šiek tiek suminkštėtų.