Go Back

Bananų duona su Matcha milteliais

Žalia bananų duona? Kodėl gi ne! „Matcha“ milteliai duonai suteikia švelnų žalios arbatos skonį ir paįvairina įprastą bananų duonos receptą. Recepte naudota ~12x22 cm. pločio ir 6 cm. gylio kepimo forma.
Paruošimo laikas 10 minutes
Gaminimo laikas 50 minutes
Tipas Saldūs
Porcijos 1 pyragas (8 porcijos)

Ingredientai
  

  • 3 gerai sunokę bananai
  • 150 g. kvietinių miltų
  • 50 g. cukraus
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 2 šaukštai Matcha miltelių
  • 100 ml. augalinio pieno (naudojau saldintą avižų)
  • 25 ml. kokosų aliejaus
  • 1 šaukštas obuolių acto
  • keli lašai vanilės ekstrakto (nebūtina)

Instrukcijos
 

  • Įkaitinti orkaitę iki 180 °C.
  • Nulupti bananus ir šakute sutrinti iki daugmaž vientisos masės. Supilti ištirpdytą kokosų aliejų, obuolių actą, vanilės ekstraktą, pieną, cukrų ir gerai išmaišyti.
  • Atskirame inde sumaišyti sausus ingredientus – miltus, kepimo miltelius, druską ir „Matcha“ miltelius.
  • Sausus ingredientus supilti į bananų masę ir išmaišyti.
  • Kepimo formą ištepti kokosų ar kitu aliejumi. Į ją supilti tešlą ir išlyginti paviršių su šaukštu/mentele.
  • Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių – galima patikrinti ir anksčiau į bananų duoną įsmeigiant medinį iešmelį ir jei prie jo neprilips tešla, duona bus jau iškepusi.
  • Išėmus iš orkaitės palikti 10-20 minučių atvėsti, tada išimti iš kepimo formos ir arba palikti atvėsti pilnai arba supjaustyti ir patiekti.

Pastabos

Recepte naudota ~12x22cm pločio ir 6cm gylio kepimo forma.