Go Back

Bananiniai blynai su akvafaba

Užuot išpylus akvafabą (skystį likusį nuo avinžirnių) į kriauklę, kviečiu panaudoti ją saldiems bananiniams blynams.
Paruošimo laikas 5 minutes
Gaminimo laikas 15 minutes
Tipas Saldūs
Porcijos 10 blynų (2 porcijos)

Ingredientai
  

  • 75 g. kvietinių miltų
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 50 ml. akvafabos (skysčio, likusio nuo konservuotų arba virtų avinžirnių)
  • 1 mažas gerai sunokęs bananas
  • 2 šaukštai šviežios citrinos sulčių
  • 90 ml. nesaldinto sojų (ar kito augalinio) pieno
  • 1 šaukštas cukraus
  • 1 šaukštelis kokosų aliejaus (kepimui)

Instrukcijos
 

  • Išplakti akvafabą iki putų (plakti apie pora minučių), į ją įpilti citrinos sultis, pieną ir išmaišyti.
  • Į mišinį įmaišyti šakute sutrintą bananą.
  • Į mišinį įmaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų. Maišyti, kol bus vientisa masė.
  • Įkaitinti keptuvę su kokosų aliejumi, dėti po 1-2 šaukštus tešlos vienam blynui ir kepti abi puses, kol švelniai paruduos. Aliejaus galima vis papildyti.