50ml.akvafabos(skysčio, likusio nuo konservuotų arba virtų avinžirnių)
1mažas gerai sunokęs bananas
2šaukštaišviežios citrinos sulčių
90ml.nesaldinto sojų (ar kito augalinio) pieno
1šaukštascukraus
1šaukšteliskokosų aliejaus (kepimui)
Instrukcijos
Išplakti akvafabą iki putų (plakti apie pora minučių), į ją įpilti citrinos sultis, pieną ir išmaišyti.
Į mišinį įmaišyti šakute sutrintą bananą.
Į mišinį įmaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų. Maišyti, kol bus vientisa masė.
Įkaitinti keptuvę su kokosų aliejumi, dėti po 1-2 šaukštus tešlos vienam blynui ir kepti abi puses, kol švelniai paruduos. Aliejaus galima vis papildyti.