Go Back

Baltųjų pupelių užtepėlė / humusas

Universali užtepėlė, skoniu labai panaši į įprastą avinžirnių humusą.
Paruošimo laikas 5 minutes
Gaminimo laikas 0 minutes
Tipas Padažai, Užkandžiai
Porcijos 3

Ingredientai
  

  • 300 g. virtų arba konservuotų baltųjų pupelių
  • 1 česnako skiltelė
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas šviežios citrinos sulčių
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 1/4 šaukštelio maltų pipirų
  • 0,5 šaukštelio džiovintų čiobrelių

Instrukcijos
 

  • Visus ingredientus sumalti iki vientisos masės su rankiniu ar kitu trintuvu. Jei sunkiai malasi, galima įpilti šiek tiek vandens.
  • Patiekti su duonelėmis ar kitais norimais priedais. Tinka kaip užtepėlė, vietoj padažo, kaip užkandis ir kt.