Avižinė košė su karamelizuotais obuoliais
Avižinė košė - skamba kaip sveikas pusryčių patiekalas, kuris gal kai kam jau ir pabodęs. Bet šis receptas bus daug panašiau į desertą nei į košę ir patiks ir išrankesniems!
- 100 g. avižų
- 500 ml. augalinio pieno (naudojau nesaldintą migdolų)
- 0,5 šaukštelio malto cinamono
- 1 šaukštas klevų sirupo
- 2 šaukštai riešutų sviesto (be pridėtinio cukraus)
- žiupsnis druskos
Karamelizuotiems obuoliams
- 2 vidutinio dydžio obuoliai
- 2 šaukštai kokosų aliejaus
- 3 šaukštai klevų sirupo
- 0,5 šaukštelio malto cinamono
- žiupsnis druskos
Obuolius nulupti ir supjaustyti kubeliais.
Puode sumaišyti avižas, pieną, cinamoną, sirupą, riešutų sviestą ir druską. Viską virti ant vidutinės kaitros (kai užverda dar pavirti apie 10 minučių vis maišant arba kol avižos pilnai išbrinks).
Keptuvėje įkaitinti kokosų aliejų ir sudėti pjaustytus obuolius kartu su visais prieskoniais – sirupu, cinamonu, druska. Obuolius vis pamaišant kepti apie 8-10 minučių arba kol bus norimos konsistencijos (turėtų neišsileisti).
Košę patiekti uždedant ant jos karamelizuotų obuolių ir, jei norisi, kitų priedų.