Go Back

Avinžirnių-kario troškinys

Sotus ir komfortiškas troškinys su plačia skonių įvairove.
Paruošimo laikas 5 minutes
Gaminimo laikas 25 minutes
Tipas Pagrindiniai patiekalai
Porcijos 4

Ingredientai
  

  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 5 česnako skiltelės
  • 1 kupinas šaukštelis šviežio tarkuoto imbiero
  • 1 daržovių sultinio kubelis (kartu su ~100 ml. karšto vandens)
  • 2 šaukštai pomidorų padažo
  • 1 šaukštas tahini (sezamų pastos) (nebūtina)
  • 1 šaukštas kario
  • 0,5 šaukštelio malto kumino
  • 1/4 šaukštelio malto cinamono
  • 1/4 šaukštelio malto muskato
  • 1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • 1 skardinė konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse (400 g. skardinė)
  • 1 skardinė pilno riebumo kokosų pieno (400 ml. dydžio skardinė) (naudoti tik kietąją dalį – recepte gavosi apie 200 ml. kokosų kremo)
  • apie 400 g. konservuotų arba virtų avinžirnių

Instrukcijos
 

  • Ant aliejaus kelias minutes apkepti smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką ir sutarkuotą imbierą.
  • Kartu į keptuvę supilti daržovių sultinį (kubelį ištirpdytą 100ml. vandens), pomidorų padažą, tahini pastą. Gerai išmaišyti.
  • Supilti konservuotus pomidorus, avinžirnius ir kokosų pieną. Kartu sudėti visus prieskonius ir gerai išmaišyti.
  • Troškinti vis pamaišant apie 15-20 minučių.
  • Galima paragauti ar netrūksta druskos/pipirų.
  • Patiekti su virtais ryžiais, galima apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis.