Go Back

Augaliniai šaltibarščiai su sojų pienu

Norint išbandyti ar pereiti prie augalinės mitybos visai nebūtina atsisakyti mėgstamų dalykų. Kaip tikram lietuviui tikrai neteks kiekvienąvasarą pavydžiai žiūrėti į rožine sriuba nukrautą stalą pas mamą ar kavinėse -gera naujiena, kad šaltibarščiai super lengvai veganizuojami.
Tipas Sriubos
Porcijos 1

Ingredientai
  

  • 90 g. tarkuoto agurko (didelė sauja)
  • 140 g. konservuotų tarkuotų burokėlių (dažniausiai naudoju konservuotus obuolių sultyse)
  • 300 ml. nesaldinto sojų pieno
  • 1 šaukštas obuolių acto (galima pakeisti citrinos sultimis)
  • 2 ridikėliai
  • 1/4 svogūno
  • šiek tiek svogūnų laiškų ir krapų
  • 1 žiupsnis druskos (galima dėti ir daugiau)

Instrukcijos
 

  • Burokėlius sumaišyti su tarkuotu agurku, smulkintais ridikėliais, svogūnų laiškais, krapais ir smulkintu svogūnu.
  • Supilti sojų pieną ir obuolių actą (nuo acto sojų pienas sutirštės ir taps panašesnis įkefyrą).
  • Papuošti krapais ir patiekti su virtomis bulvėmis.