Go Back

Apelsininis sūrio tortas su augaline žele

Gaivus, bet ir sotus apelsininis desertas sūrio pyragų mėgėjams.
Paruošimo laikas 30 minutes
Gaminimo laikas 10 minutes
Šaldymo laikas 8 val. 30 minutes
Tipas Saldūs
Porcijos 1 tortas (8 porcijos)

Ingredientai
  

Pagrindui

  • 165 g. paprastų sausainių be priedų (dažnai paprasti klasikiniai ar arbatiniai sausainiai būna veganiški)
  • 70 g. augalinio margarino arba sviesto
  • žiupsnis druskos
  • 1 šaukštelis kokosų aliejaus

Torto pagrindiniam įdarui

  • 150 g. anakardžių
  • 150 ml. kokosų kremo (kokos pieno iš skardinės kietosios dalies)
  • 1 šaukštelis tarkuotos apelsino žievės
  • 40 ml. šviežio apelsino sulčių (apie puse apelsino)
  • 3 šaukštai klevų sirupo (apie 40 ml.)
  • keli lašeliai vanilės aromato
  • 0,5 šaukštelio agaro (kartu su 50 ml. vandens)

Želė sluoksniui

  • 50 g. veganiškos apelsinų skonio želė su agaru
  • 250 ml. šalto vandens
  • 1 mandarino arba apelsino griežinėlių papuošimams

Instrukcijos
 

  • Anakardžius užpilti karštu vandeniu ir pamirkyti bent 30 min. arba kambario temperatūros vandenyje per naktį.
  • Smulkiai sulaužyti sausainius iki trupinių (galima su trintuvu, tik palikti ir didesnių trupinių/gabaliukų). Juos sumaišyti su margarinu, druska ir aliejumi. Masę tolygiai paskirstyti ir įspausti torto formos pagrinde ir įdėti į šaldytuvą.
  • Trintuvu labai gerai sumalti ingredientus torto įdarui.
  • Agarą sumaišyti su vandeniu (50 ml.) ir vis maišant užvirti ant silpnos ugnies. Užvirus iškart sumaišyti su torto įdaro mase (galima maišyti trintuvu).
  • Visą masę dėti ant sausainių pagrindo ir dėti į šaldytuvą. Palaikyti šaldytuve apie 20-30 minučių prieš darant viršutinį želė sluoksnį.
  • Tortą palaikius šaldytuve, padaryti želė pagal instrukcijas and pakelio (tik dalį pakelio, aš naudojau 50 g.). Želė užpilti ant torto (neverdančią, pora minučių pravėsusią), galima išdėlioti mandarinų papuošimui. Tik svarbu įsitikinti, kad želė neišbėgs pro jūsų torto formos šonus (toje vietoje, kur ji užsidaro). Tortą palaikyti kambario temperatūroje apie 10 min. ir atsargiai įdėti į šaldytuvą - laikyti šaldytuve kelias valandas (arba geriausia - per naktį).

Pastabos

1. Šiame recepte naudota 17 cm. skersmens apvali torto forma (su nuimamais kraštais).
2. Norint tikrai turėti kokosų kremo, rekomenduoju, kokosų pieno skardinę (pilno riebumo) palaikyti šaldytuve per naktį. Taip daugiau šansų, kad viduje susiformuos kremas.